Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη εργασίας αντιπροσωπείας της Επαρχίας Αλύκου στο Δήμο Πρέβεζας με στόχο την αδελφοποίηση και την ανάπτυξη στον τομέα της παιδείας !


Πενταμελής  αντιπροσωπεία της  Επαρχίας  Αλύκου  παρευρέθηκε στην Πρέβεζα  από τις 26 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2015, στόχος  της επίσκεψης ήτω η  προσέγγιση  των δυο δήμων στα πλαίσια της  αδελφοποίησης  ,ανταλλάσσοντας συγχρόνως απόψεις και πρακτικές .
- Το πρωί της Παρασκευής 27/02/2015, πραγματοποιήθεί συνάντηση εργασίας των αντιπροσωπειών ,της Επαρχίας  Αλύκου  αποτελούμενη από τον έπαρχο κ.Χρήστο Καϊση ,την διευθύντρια εκπαίδευσης της Επαρχίας  κα. Βιολέτα  Σέχου, τον διδάσκαλο κον.Σωτήρη Παππά ,τον πρόεδρο Ομόνοιας της κοινότητας Νεοχωρίου κον.Γιώργο Γκριμπούρα  και  την εκπαιδευτικό κα.Άρτα Λάσκου.Αντίστοιχα  από τον Δήμο  Πρέβεζας  τους υποδέχτηκαν ο εντεταλμένος  σύμβουλος  του Δημοτικού Συμβουλίου και επίτιμος Δημότης Επαρχίας Αλύκου κος. Βαγγέλης Ροπόκης, οι  υπεύθυνοι του Δήμου σε θέματα  πολιτισμού  και  Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κα.Αγγελή,κος Κορωναίος, καθώς διευθυντές  παιδείας  από όλες  τις  βαθμίδες  εκπαίδευσης του Δήμου.
Η Ανάπτυξη Σχέσεων Αδελφοποίησης μεταξύ Επαρχίας  Αλύκου  και Δήμου Πρέβεζας καθώς  και  των εκπαιδευτηρίων Π/ΘΙΑΣ και Δ/ΘΜΙΑΣ  Τσούκας –Αλύκου ήταν το κύριο θέμα συζήτησης  . Στοχεύοντας  στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, -με καταληκτικό στόχο την αδελφοποίηση τους.
Εν  τούτης , στο πλαίσιο αυτό οι δύο Δήμοι θα αναλάβουν να προωθήσουν  ή να υποστηρίξουν:
·        Την ανάπτυξη επαφών και σχέσεων μεταξύ φορέων των δύο περιοχών στους τομείς της εκπαίδευσης και της παιδείας, της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, της πληροφόρησης .Την αναβάθμιση των διμερών  σχέσεων,την συνεργασία σε θέματα τουρισμού , πολιτισμού και  οι δυνατότητες αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων ήταν τα κύρια θέματα στην ατζέντα των επαφών – συζητήσεων.

Ως  ένδειξη αγνής  φιλίας  και συνεργασίας  αντιπροσωπεία του Δήμου Πρέβεζας     παρευρέθη  στην Επαρχία  Αλύκου  λόγω  του εορτασμού  της  ημέρας  ‘’παιδείας στην Αλβανία 7 Μαρτίου’’ .Με επικεφαλή τον  κο. Βαγγέλη Ροπόκη , εόρτασαν  και πρόσφεραν  ενδεικτικά  δώρα συμβολικά  στους  εκπαιδευτικούς  όσο  και στους  μαθητές  των  σχολείων  Τσούκας – Αλύκου.

Κλείνοντας , παρετέθη γεύμα  προς τιμήν των προσκεκλημένων και των εκπαιδευτικών ,στην πόλη των    Αγίων  Σαράντα,-παρουσία του  γενικού διευθυντή παιδείας Αγίων Σαράντα  κου. Αστρίτ  Λάναϊ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου