Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Η Επαρχία Αλύκου απέδωσε φόρο τιμής στον Βετεράνο αγωνιστή του Αντιφασιστικού Εθνικοαπελευθεροτικού Αγώνα Χρήστο Μήτρο !Δεκάδες συντοπίτες μας από την κοινότητα Γέρμα και μη, κατέκλυσαν την σεμνή τελετή  απονομής τιμητικής πλακέτας του αείμνηστου κου Χρήστου Μήτρου χθες στην κοινότητα Γέρμα (επαρχίας Αλύκου) .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους παλαίμαχοι αγωνιστές του χώρου, ο υπ.Δήμαρχος Φοινίκης Γιάννης Μπάμπης ,ο έπαρχος Αλύκου Χρήστος Καίσης ,εκπρόσωποι του επαρχιακού Συμβουλίου Αλύκου οι: πρόεδρος Χρήστος Τούρλας,γεν.γραμμ.Βαλεντίνα Μητσιούλη ,ο πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αγίων Σαράντα Βασίλης Κάγιος, μέλη του Γ.Σ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ,παράγοντες της ΕΕΜ  και πλήθος κόσμου .

Την ομιλία άνοιξε η κα. Μητσιούλη ,η οποία ανέγνωσε στη μνήμη του κου Μήτρου τα εξής :

''Σ’ αυτόν τον κόσμο, περπατάμε πάνω στη στέγη της κόλασης  χαζεύοντας τα  λουλούδια. Στην άλλη ζωή πάλι  επαναπαυόμαστε και απολαμβάνουμε  τις  επί γης  ,πράξεις μας.

Πάντοτε η ζωή ,έχει δύο δρόμους...την δειλία και.. την γενναιότητα .. Είτε  διαβαίνεις με το κεφάλι ψηλά  ,είτε παραληρείς στον φόβο και στο άγνωστο άπειρο, του ακατάπαυστου ,στίβου, της ζωής ...

Για τον αείμνηστο Χρήστο Μήτρο, η γενναιότητα ήταν το μόνο του εφόδιο, για την  ίδια την ύπαρξη του ,επί γης.Από νεαρή ηλικία των, 20 ετών , κατατάχτηκε στο Τάγμα ‘’Παντελή Μπότσαρη’’..Ενώ αργότερα ,στο Αντιφασιστικό Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα  .Ένας αφανείς  ήρωας ,του καιρού,  με κεντημένο μονόγραμμα επάνω στην  ψυχή του, την γενναιότητα.Την αυταπάρνηση ,εις χάριν των  ιδανικών και ηθικών  του συναισθημάτων , που τον διακατείχε ,για την πατρίδα  και την πολυμελής οικογένεια του .

Ο κος Μήτρος ,Παρασημοφορήθηκε για την γενναιότητα του ,με τα μετάλλια :Μνήμης,Γενναιότητας Απελευθέρωσης , για την 10η επέτειο του Στρατού, κόκκινο αστέρι και επίσης με τον τίτλο ως ‘’έπίτιμος Βετεράνος του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα ’’το οποίο και του απενεμήθη , από την Εθνική Ηγεσία της Επιτροπής του Αντιφασιστικού Εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα και βετεράνους της Αλβανικής Πολιτείας.

Σήμερα (27/05/2015) ,η Επαρχία Αλύκο ,απονέμει φόρο τιμής ,στον αγωνιστή Χρήστο Μήτρο ...!
Με την υπ’ Αρ.  34  απόφαση   και  Ημ .  12.03.2015  του  επαρχιακού Συμβουλίου Αλύκου
Ανακηρύσσεται 
ο κ.Χρήστος  Μήτρος

ως ΄΄Επίτιμος Δημότης  της  Επαρχίας Αλύκο’’
                Με  το  αιτιολογικό :
Για την ιδιαίτερη δραστηριότητα του στη διάρκεια του Αντιφασιστικού Εθνικού Απελευθερωτικού πολέμου, και μετά την απελευθέρωση, για τις σημαντικές υπηρεσίες ,στην υπεράσπιση του Συνταγματικού Καθεστώτος στην Αλβανία και για την ανοικοδόμηση της Πατρίδας .Για την δράση του για περισσότερα από 40 χρόνια ως πρόεδρος της Οργάνωσης των Βετεράνων του πολέμου στη Γέρμα,Αλύκου και Ντερμίσι .Για την ενδυνάμωση  και αύξηση με τους  κληρονόμους της Οργάνωσης των Βετεράνων, για την προφύλαξη με αποφασιστικότητα των αξιών του Αντιφασιστικού Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα , για το αίμα των πεσόντων και την μετάδοση της ιστορίας στις νέες γενιές''.

 Την τιμητική πλακέτα  κλήθηκε  να  απονέμει  στην οικογένεια ,ο υπ.Δήμαρχος Φοινίκης (ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ) κος Γιάννης Μπάμπης !

Εκ του γραφείου Τύπου 
Επαρχίας Αλύκου

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου