Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην επικράτεια του Δήμου Φοινίκης και ειδικότερα στην κοινότητα Αλύκο με ευχάριστα μηνύματα !
Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  στο σχολείο μας .Μικροί όσο και μεγαλύτεροι  μαθητές φόρεσαν το πιο όμορφο τους χαμόγελο για να υποδεχτούν το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για την νέα σχολική χρονιά -γεμάτοι όνειρα  και ζήλο για μάθηση . .
 Παρόντες ήταν  φορείς  του τόπου καθώς και  συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί που διετέλεσαν Διευθυντές του  σχολείου . Σε έντονα συγκινητική ατμόσφαιρα και με πολλές εκπλήξεις αγκάλιασε τη Δευτέρα το δημοτικό τους  μαθητές και τις μαθήτριες του ,μέσα σε ένα κλίμα ψυχικής ευφορίας  και αισιοδοξίας.

Το σχολείο <<φόρεσε>> τα καλά του λοιπόν ,     ανανεωμένο  άρδην με την αποφασιστική συμβολή και προσωπική εργασία της νέας διοίκησης του Δήμου .

Τους μαθητές  τίμησε με την παρουσία του,  ο Γενικός Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κος Λεωνίδας Παππάς -συνοδευόμενος από τον Αλυκιώτη τέως  έπαρχο κο.Βασίλη Ιωάννου. Απευθυνόμενος με την αστείρευτη πατρική του αγάπη στους μαθητές ο κος Παππάς ,υπογράμμισε ότι ο ίδιος επέλεξε να έρθει για να τους στηρίξει και να τους συμβουλέψει να αγαπούν το σχολείο τους. Μπορεί τόνισε να είναι λίγοι, μα έτσι μαθαίνουν καλύτερα. Τους παρακάλεσε να μην απογοητεύονται ποτέ στη ζωή τους και εξέφρασε τη συγκίνησή του για την επίσκεψη του αυτή.


Εν συνεχεία το παρών έδωσε στην όμορφη τελετή έναρξης  ο Δήμαρχος  Φοινίκης κος Λεωνίδας Χρήστου ο οποίος παρευρέθη  και ευχήθηκε καλή σχολική χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτήρια του δήμου καθώς και του Αλύκου -μη λύποντας απ την συζήτηση φυσικά και η καταγραφή των ελλείψεων . Ο λόγος του νέου Δημάρχου άγγιξε τις καρδιές όλων. Κάλεσε τα παιδιά να εκτιμήσουν τη νέα προσπάθεια που καταβλήθηκε από όλες τις πλευρές, να ξεχωρίσουν και να πρωτεύσουν. Ιδιαίτερη μνεία όσο και  παράκληση έκανε  η ανάμνηση των ευχών όλων  να διατηρηθεί ζωντανή και άσβεστη  ως τη λήξη του σχολικού έτους  .

Ο διαχειριστής της <<Επαρχίας Αλύκου>> κος Βασίλης Στούκας καθώς και η  Διευθύντρια  του σχολείου ευχαρίστησαν όλους όσους παρευρέθηκαν : γονείς, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους τοπικών φορέων. Κι αυτό μέσα σε μια ζεστή ανθρώπινη ατμόσφαιρα με διάσπαρτα πηγαδάκια συζητήσεων και ευχών  .

 Η καινούρια χρονιά φαίνεται ότι στο Αλύκο  ξεκινάει με αισιοδοξία και αέρα  ανανέωσης, ελπίζουμε να επικρατήσει .. .

Καλή  σχολική  χρονιά σε όλους!

Ρεπορτάζ: Βαλεντίνα Μητσιούλη Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου