Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοπόροι ήταν οι μαθητές του 9-χρονου σχολείου Αλύκου στην εκπαιδευτική εκδρομή ''Ιστορίας και παράδοσης''στο Βουθρωτόν ! (ΦΩΤΟ)


Στο Βουθρωτό  στην αρχαία ελληνική πόλη ,βρέθηκε το 9-χρονο σχολείο Αλύκο, σε  μια ιστορική αναδρομή και ξενάγηση στον αρχαίολογικό αυτό χώρο   , με σκοπό την  προβολή και γνωριμία  της Ιστορίας και παράδοσης του τόπου μας στους μαθητές .

Μάλιστα , η εκπαιδευτική σχολική εκδρομή είχε και μια άλλη διάσταση καθώς παρευρέθησαν στο χώρο και άλλα σχολεία  του νομού  με την πρωτοβουλία της διεύθυνσης εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό την προβολή της παράδοσης της κάθε περιοχής  στους επισκέπτες.

Βασικό ρόλο  στην όλη  διοργάνωση εκτός των  δασκάλων έπαιξαν επίσης  και οι μητέρες των μαθητών οι οποίες  κλήθηκαν να παρασκευάσουν παραδοσιακά εδέσματα  αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές παρουσίας και προβολής της παράδοσης της περιοχής μας .

  Συγχρόνως  ,  οι μικροί μαθητές είχαν την ευχέρειά να διασκεδάσουν όσο και να απολαύσουν την πολυμορφική εικόνα μιας άλλης.. μαγευτικής εποχής .


Συνδυάζοντας ιδανικά τη φύση, τη δράση, την διασκέδαση και την εκπαίδευση, το Βουθρωτόν  αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες...

Υ.Γ : <<Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, το Βουθρωτό  (Αλβανικά: Butrint ή Butrinti, Αρχαία Ελληνικά: Βουθρωτόν, Λατινικά: Buthrotum) είναι αρχαιολογικός χώρος και αρχαία ελληνική πόλη στην Αλβανία, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια από τους Αγίους Σαράντα σε ένα λόφο με θέα το κανάλι Βιβάρι. Κατοικημένο από τα προϊστορικά χρόνια, το Βουθρωτό υπήρξε έδρα Ελληνικής αποικίας, αργότερα Ρωμαϊκής, και επίσης χριστιανικής επισκοπής. Μετά από μια περίοδο υπό βυζαντινή διοίκηση και σύντομη κατοχή από τους Βενετούς, η πόλη εγκαταλείφθηκε στα τέλη του Μεσαίωνα λόγω χαμηλού και υγρού εδάφους. Ο σημερινός αρχαιολογικός χώρος αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO>>.


Ρεπορτάζ: Βαλεντίνα Μητσιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου