Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Τσαούσι : Πνοή ζωής η παρέμβαση του Δήμου ΦοινικαίωνΜικρά αλλά σημαντικά έργα που κάνουν τη διαφορά και  δίνουν πνοή ζωής αλλάζοντας την εικόνα εγκατάλειψης, που κυριαρχούσε στα χωριά μας - δίνουν πλέον δυναμικό  προβάδισμα στην τοπική κοινωνία του σήμερα .

Μια σειρά μικρότερων και μεγαλύτερων παρεμβάσεων,αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα στις μικρές γειτονιές στα μικρά και μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Φοινικαίων ,αυτή την φορά όμως έχει σειρά  η κοινότητα Τσαούσι .

Αρχής γενομένης με τα δύο πρώτα έργα του σχεδίου  της δημοτικής αρχής που  έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην κοινότητα  όπως, ο πλήρης  φωτισμός  σε κάθε  σοκάκι και η μπετόστρωση  σε δυο κομβικά προβληματικά  σημεία  ( ανηφοριές  Θύμιου Νταγιάκα  και Γιάννη -Νάκο Κόκκαλη) .

Πρόσφατα ξεκίνησε  ένα επιπλέον  πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία  έργο,είναι το πρώτο βήμα για την συνολική πρόοδο.Ένα έργο που χρηματοδοτείται  κατά το ήμισυ από πόρους –εργασία  του Δήμου καθώς  και τον οβόλων των συμπολιτών,  μετά από  κοινή τους συνεργασία και απόφαση -  είναι ο δρόμος  στην περιοχή  « Γκρέμυθας»   - Γιάννη (Νάκο) Κόκκαλη  .


Λίγο πριν κλείσουμε την ξενάγηση μας , θα ήθελα να επισημάνω  κάτι που αγγίζει άμεσα  την  διευκόλυνση  του αγροτικού  τομέα  της περιοχής και αναφέρομαι φυσικά στην αποκατάσταση του αρδευτικού -αποστραγγιστικού καναλιού που συνδέεται με την κοινότητα και την αγροτική ζωή .΄Τομέας πολύ σημαντικός, εφόσον καλύπτει το 90% απασχόλησης των μόνιμων  κατοίκων της περιοχής .

Η αρχή εγένετο ... η συνέχεια έπεται !

Ρεπορτάζ : Βαλεντίνα Μητσιούλη 

                                 

                                 


      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου